Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Skapande skola

Skolhuvudmän i Sverige ges årligen möjlighet att ansöka om medel inom ramen för Kulturrådets satsning Skapande Skola. Bidraget syftar till att stärka samverkan mellan skolan och det professionella kulturlivet.

Målet är att eleverna ska få tillgång till kulturens alla uttrycksformer och att deras möjligheter till eget skapande ökar. Kulturrådet, som är en myndighet under Kulturdepartementet, arbetar för ett levande kulturliv där barn och unga är en särskilt prioriterad målgrupp. De senaste åren har Ängelholms kommun ansökt om och beviljats medel från Skapande skola.

Genom satsningen har kommunens skolor givits möjligheten att samarbeta med professionella konstnärer, danspedagoger, och filmregissörer kring olika former av skapande. För närvarande arbetar elever i förskoleklass-årskurs 2 exempelvis med att öka sin matematiska förståelse genom dans och rörelse. Eleverna i årskurs 3-5 bedriver ett särskilt skapande genom bild och form för att öka intresset och förståelsen för hållbar utveckling. De äldre eleverna i årskurs 6-8 arbetar med drama, skrivande, och filmskapande för att belysa frågor som handlar om jämställdhet och mångfald. Samtliga grundskolor i kommunen och elever i ovannämnda årskurser deltar i aktiviteterna. 

Kommunens satsningar inom Skapande skola utformas med tydlig förankring till innehållet i skolans läroplaner. En ökad förståelse för hållbar utveckling, jämställdhet, och mångfald är exempel på prioriterade områden i skolans läroplan. Intresse och förståelse för matematik i unga åldrar är också ett aktualiserat område inom skolan. Forskningen visar att musik och dans med fördel kan användas som pedagogiskt verktyg för att öka elevers kunskaper i matematiken.

För läsåret 2014-2015 tilldelades Ängelholms kommun 875 000 kronor inom ramen för Skapande Skola. Bidraget används för att ytterligare stärka och utveckla ovanstående insatser.

Läs mer om konstprojektet Noas ark i samtiden och framtiden - ett av Ängelholms kommuns projekt inom Skapande skola

Läs mer om Skapande skola på Kulturrådets webbplats

Sidan granskad den 3 december 2015.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att en del av Kronoskogen numera är naturreservat?