Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Innoviserna

Innoviserna är ett pedagogiskt temaprojekt för alla elever i årskurs 6 och 7 i Ängelholm med entreprenörskap och teknik i fokus. Under projektets gång får eleverna möjlighet att arbeta som innovatörer, entreprenörer, konstruktörer och marknadsförare. 

Syfte

Det övergripande syftet med Innoviserna är att stimulera elevernas kreativitet, nyfikenhet och självförtroende samt vilja till att prova egna idéer och lösa problem. Eleverna ges möjlighet att ta initiativ och ansvar samt utveckla sin förmåga att arbeta såväl självständigt som tillsammans med andra. Projektet bidrar till att eleverna utvecklar ett förhållningssätt som främjar entreprenörskap.

Projektets upplägg

Det är teknikämnet som är temaprojektets huvudämne men även flera andra ämnen kan inkluderas i arbetet, så som svenska, slöjd, bild och historia. Personal på de deltagande skolorna ges lärarfortbildning kring projektet med konkreta råd och tips kring hur arbetet på skolan kan organiseras.

Innovismässa

Innoviserna ingår i Kraftsamling Ängelholm utifrån profilområdena Kunskapsstaden och Ungdomsstaden. Representanter från partnerskapet i Kraftsamling Ängelholm spelar en viktig roll för projektet samband med Innovismässan.

För eleverna gäller inte endast att komma på en smart idé, utan uppgiften går även ut på att göra en ritning för att söka patent, tillverka en prototyp och slutligen marknadsföra sina innovationer på en kommungemensam mässa. Vid mässan finns  näringsliv, allmänhet, föräldrar och andra elever på plats, för att utse bästa innovation i olika kategorier.

Sidan granskad den 24 november 2015.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att förskolorna varje dag serverar 950 barn frukost, lunch och mellanmål?