Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Ledarskap inom Aktivitet förebygger

Ledare och samordnare inom Aktivitet förebygger har ett gemensamt ansvar för att alla barn ska få samma chans till individuell maximal utveckling, både inom skola och föreningsverksamhet.

Ledarens metoder, bemötande och förhållningssätt är avgörande för barnens välmående och utveckling. Ett bra ledarskap förbättrar barnens hälsa, vilket leder till bättre resultat och ökad måluppfyllelse. Alla elever behöver bli sedda och känna sig inkluderade, och ett optimalt inlärningsklimat skapas genom att alla känner trygghet i gruppen.

Ansvar för en trygg gruppindelning

Ledaren delar ALLTID in eleverna i olika grupper, även två och två. Då blir alla valda! Detta arbetssätt skapar trygghet och motverkar utanförskap. Ingen elev ska behöva känna oro eller rädsla för att inte bli vald. Alla i gruppen respekterar varandra , kan jobba tillsammans och vet att alla får jobba med alla. Genom att byta grupper ofta ökar elevernas möjligheter att lära känna varandra och känna sig bekväma.

Ledaren styr lektionen utan "toppning"

Ledaren kan alla namnen på barnen, samt startar och avslutar lektionen med en samling. Aktivitet förebygger har en stark tro på alla barn, därför får inte ”toppning” inom barnidrott förekomma. Alla ska få samma chans till utveckling. Barn utvecklas både fysiskt och mentalt väldigt olika, den kunskapen är viktig att ha med sig som ledare. Utifrån ett folkhälsoperspektiv handlar det om att behålla så många som möjligt i en organiserad fritid, det tjänar hela samhället på i längden.

Rätten till en organiserad fritid - oavsett förutsättningar

Alla barn som vill ska kunna ha en organiserad fritid oavsett förutsättningar. Därför finns sökta pengar, från Sparbanksstiftelsen Gripen och Mats Paulssons stiftelse, som gör det möjligt för de barn som av olika anledningar inte har ett föreningsliv. Aktivitet förebygger har därmed möjlighet att hjälpa till med medlemsavgifter, lägeravgifter, utrustning med mera.

Sidan granskad den 21 oktober 2015.

Kontakt

Projektsamordnare

Maja Arvidsson
tel. 0431- 46 82 87

Albert Sundelius
tel. 0431-46 82 90 

Allmän information

Aktuella arbeten

Visste du att du som företagare kan få kostnadsfritt besök av en energi- och klimatrådgivare?