Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Migrationsverkets asylboenden i Ängelholm

Asylboende i Strövelstorp

Den 15 mars 2014 anlände de första familjerna till Migrationsverkets anläggningsboende i Strövelstorp. I Strövelstorp fanns då 12 lägenheter som Migrationsverket planerade bli asylboenden för ett 70-tal personer där barnfamiljer är prioriterade.

Fredrik Nelson på Migrationsverket är kontaktperson och ansvarig för boendestödet i Strövelstorp och han nås på telefonnummer 010-4859809. Det är i första hand Fredrik som du ska kontakta vid frågor.

Valhall Park

Migrationsverket öppnade i januari 2016 ett asylboende på Valhall park i Ängelholm. Asylboendet stängdes ner i december 2017.

Vem har ansvar?

Ansvar för asylsökande under tiden de väntar på uppehållstillstånd ligger på Migrationsverket. Migrationsverket bestämmer var de ska placera ett asylboende. Migrationsverket diskuterar oftast lokalisering och omfattning av asylboendet med berörda kommuner.

Vad gör kommunen?

Sedan den 1 januari 2002 har asylsökande barn och unga rätt till utbildning, förskola och skolbarnsomsorg på samma villkor som barn folkbokförda i Sverige. Kommunernas ansvar är att ordna detta. Ett undantag är att asylsökande barn går i skolan på frivillig basis, det vill säga att de inte har skolplikt.

Kommunens socialtjänst är ansvarig att ordna vård av asylsökande barn under 18 år i ett annat hem än barnets eget om vård ges med stöd av socialtjänstlagen (2001:453) eller lagen (1990:52) med särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU).

Kommunens mångfaldssamordnare ansvarar för samordning av kommunens samlade insatser. Skolan skriver in de nyanlända eleverna och deras skolgång påbörjas strax efter deras ankomst. 

En sammanställning utav de fritidsaktviteter föreningslivet i Strövelstorp erbjuder delas ut till familjerna. Sammanställningen är översatt även till engelska och arabiska.

Hur startar jag ett privat anläggningsboende?

Det är Migrationsverket som hanterar avtal för privata anläggningsboenden. Du som vill starta ett privat anläggningsboende för asylsökande ska därför höra av dig till Migrationsverket.

Hur kan jag bidra?

Här kan du läsa om du kan bidra på olika sätt.

Det är en fråga för Migrationsverket att svara på. I Migrationsverkets årsredovisning hittar du mer information om detta.

Fråga kommunen om asylboenden

Fråga

Sidan uppdaterad den 15 december 2017.

Kontakt

Har du frågor om Migrationsverkets boenden? Kontakta Migrationsverket.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att kommunen har planmonopol?