Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Socialsekreterares arbetsmiljö granskad

15 juni 2017

Arbetsmiljöverket genomför under 2017 en kontroll av verksamhetsområdet Individ- och familj med primärt fokus på socialsekreterares arbetsmiljö. Tillsynen sker i hälften av Sveriges kommuner och Ängelholms kommun har under april månad blivit inspekterad. 

Under inspektionen uppmärksammades en del brister i verksamhetens systematiska arbetsmiljöarbete och Arbetsmiljöverket har skickat ut ett inspektionsmeddelande med en åtgärdslista som kommunen ska genomföra.

– Vi värnar om vår personal och vi är medvetna om våra socialsekreterares arbetssituation. Vi har redan gjort flera satsningar på arbetsmiljöfrågor men det behövs mer. Arbetsmiljöverkets skrivelse är en hjälp för oss att skapa bästa möjliga arbetsmiljö för våra medarbetare. Arbetet med att åtgärda dessa brister startade redan innan tillsynen och vi arbetar kontinuerligt med att tillgodose de krav vi har på oss, säger Christer Kratz, chef för huvuduppdrag Lärande- och familj.

En försvårande omständighet är att en stor del av de noterade bristerna beror på en generellt hög arbetsbelastning i hela personalstyrkan. Det är svårt att rekrytera personal med rätt kompetens då behovet av socialsekreterare är stort i hela landet. Kommunen har annonserade tjänster ute men hittills har inte dessa tjänster kunnat tillsättas.

Sidan uppdaterad den 15 juni 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Sommarens öppettider:
Måndag-fredag 08.00-16.00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Ängelholm är Skånes tredje Fairtrade City?