Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Nu börjar framtidens Stadsbibliotek ta form

13 december 2017

Ett bibliotek med levande kultur och som är väl rustat för framtiden! Under onsdagen beslutade kommunstyrelsen att kommunen ska ta fram en visionsskiss för ett framtida Stadsbibliotek. Dessutom ska en arkitekt ta fram en ritning och bedöma vad det skulle kosta att bygga om nuvarande bibliotek. 

Frågan om stadsbibliotekets utveckling har diskuterats under många år. Den 10 maj tidigare i år beslutade kommunstyrelsen dessutom att godkänna ett uppdrag om att komma tillrätta med de akuta brister som finns.  

Frågan om stadsbiblioteket har diskuterats flitigt i den politiska styrgruppen för fastighetsfrågor under året och man har varit på studieresor på bibliotek och kulturhus i Göteborg, Halmstad och Varberg. Det är även den politiska styrgruppen lagt fram grunden till det förslag som i dag klubbades av kommunstyrelsen.

– Vi har nu tagit ett enhälligt beslut om att påbörja upprustningen av vårt bibliotek. Jag ser framför mig en modern mötesplats mitt i staden där medborgare kan fördjupa sig i kunskaper, äta en bit mat eller avnjuta kulturella inslag. Ett hus för möten och utveckling helt enkelt, säger Lars Nyander, kommunstyrelsens ordförande.

Kommunstyrelsen beslutar:

att         ge kommundirektören i uppdrag att i samverkan med berörda parter ta fram en visionsskiss för framtida Stadsbibliotek innehållande kultur.

att       följande ska beaktas i visionsskissen; en restaurang som är belägen ut mot Stortorget, en scen med plats för upp mot 300 personer, samt att viss tillbyggnad kan tillåtas.

att         ge Servicestöd i uppdrag att anlita en arkitekt som ska ta fram en ritning och kostnadsbedömning över hur framtidens Stadsbibliotek innehållande kultur kan rymmas i befintlig biblioteksbyggnad.

att         ge Servicestöd i uppdrag att göra en beställning till Ängelholmlokaler avseende en entreprenad av Stadsbibliotek innehållande kultur.

att        ge Ängelholmslokaler i uppdrag ta fram en ersättningslokal och att anpassa denna så att biblioteksverksamheten tillfälligt kan evakueras från nuvarande lokaler.

att        kontinuerlig återrapportering ska ske till den politiska styrgruppen för fastighetsfrågor.

Sidan uppdaterad den 13 december 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Digitalt kundforum

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Stadshuset i Ängelholm finns som 3D-modell i Google Earth?