Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Fokus på digitalisering i förslag till budget

05 oktober 2017

Socialdemokraterna presenterade den 5 oktober sitt förslag till budget för de kommande åren.
– Vi fortsätter på den väg vi slagit in på tidigare eftersom vi ser att det fungerar. Det går bra för Ängelholm nu. Digitalisering och en fortsatt förstärkning av mjuka värden ser vi som framgångsfaktorer, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Nyander (S).

Satsningarna på digitalisering märks inom flera områden av de kommunala verksamheterna. Utöver kommunövergripande satsningar på till exempel e-tjänster och nya webbplatser finns också bland annat satsningar på informationssäkerhet, digitala signeringslistor inom äldreomsorgen, digitalisering av försörjningsstöd, digitala prov i skolan, digitalisering av lokalhistoriskt fotoarkiv och utökat bidrag för digitalisering till Ängelholms Näringsliv AB.

 

Bland övriga satsningar som Socialdemokraterna föreslår finns ett pilotprojekt för förkortad arbetstid inom individ- och familjeomsorgens utredningsenhet.

– Det är en satsning för att förbättra socialsekreterarnas hårt pressade arbetssituation. På det här sättet hoppas vi kunna behålla de socialsekreterare vi har och göra det lättare att rekrytera nya, säger Lars Nyander.

 

I budgetförslaget syns också effekterna av kommunfullmäktigeberedningarnas arbete. Medel avsätts till exempel för att genomföra förslag som framkommit i kommunfullmäktigeberedningarna för Framtidens äldreomsorg och Lärande – fysisk aktivitet i skolan.

När det gäller förebyggande och trygghetsskapande arbete vill Socialdemokraterna utöka öppettiderna för den nya fritidsgården i centrum och utöka bidragen till fritidsgårdsverksamhet i Hjärnarp. Andra förslag är att öka driftbidraget till Rögle, hyra ny förskola i Rebbelberga och bygga omklädesrum vid de nya fotbollsträningsplanerna vid Lindab arena.

 

Utöver investeringar och satsningar innehåller budgetförslaget även uppdrag till kommunens nämnder. Ett sådant uppdrag är att samordna museiverksamheterna vid Hembygdsparkens museum, Flygmuseet och Järnvägens museum. Ett annat uppdrag är att genomföra en förstudie om en ny grundskola i centrala Ängelholm.

Den kommunala skattesatsen lämnas enligt förslaget oförändrad på 20,24 procent.

Beslut om budgeten fattas av kommunfullmäktige den 20 november.

 

Sidan uppdaterad den 5 oktober 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:

Måndag-torsdag: 07.30-17.00

Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att vi varje dag serverar lunch till över 6100 gäster?