Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Bra att bo i Ängelholm enligt medborgarundersökning

27 december 2017

Medborgarna upplever Ängelholm som en trevlig kommun att leva och bo i. Det visar resultatet i medborgarundersökningen som Statistiska Centralbyrån årligen utför där fler än 100 svenska kommuner har granskats. 

Syftet med undersökningen är att ta reda på hur kommuner upplevs inom tre olika kategorier; kommunen som plats att leva och bo i, synen på kommunens verksamheter och på det egna inflytandet i kommunen. I Ängelholm fick 1 200 medborgare möjligheten att svara i enkäten mellan den 16 augusti till den 27 oktober. Totalt svarade 502 ängelholmare vilket innebär en svarsfrekvens på 42 procent.

Resultatet visar att Ängelholm generellt upplevs som en trivsam kommun att leva och bo i. Hela 57 procent vill mycket starkt rekommendera sina vänner och bekanta att flytta hit.

– Självklart är det glädjande att många trivs i vår fina kommun. Det är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete för våra medborgare. Särskilt kul är att våra medborgare upplever ett gott förtroende för för-, grund- och gymnasieskolan i kommunen, säger Lars Nyander (S), kommunalråd i Ängelholms kommun.

Däremot visar undersökningen att ängelholmarna är något mer otrygga än nationella genomsnittet. En mindre bra aspekt som också går att utläsa av resultatet är att man upplever att det är svårt att få tag på en bostad.

– Ängelholm, likt många andra svenska kommuner, brottas med höga bostadspriser och långa bostadsköer. Nu har första spadtaget tagits för Fridhem och vi har börjat bygga på Stationsområdet, planer som vi arbetat med under många år och som nu äntligen blir förverkligade. Det kommer att bli uppemot 4 000 bostads- och hyresrätter i Ängelholm. Jag är övertygad om att det kommer att förändra situationen, säger Lars Nyander.

Läs mer om medborgarundersökningen på SKLs hemsida.

Sidan uppdaterad den 20 december 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att vi har tillagningskök på samtliga skolor?