Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Ängelholmare känner sig trygga enligt ny undersökning

30 november 2017

Polisen utför vartannat år en undersökning för att mäta den upplevda tryggheten i landets städer och kommuner. I Ängelholm är resultatet bättre än förra gången och enligt mätningen är kommunen en av Skånes tryggaste.

Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef och Jan Klauser, säkerhetschef i Ängelholms kommun.

Foto: Fredrik Bröndum

 

Till årets trygghetsmätning skickades en enkät ut till 2400 ängelholmare som är mellan 16-84 år. Av dem svarade 1 560 personer, cirka 70 procent. Resultatet visar att Ängelholmarna är mer trygga än tidigare och upplevs bland de tryggaste kommunerna i Skåne.  

– Undersökningen är dels till för att mäta upplevd trygghet, men även för att polisen ska få en ökad förståelse om medborgarnas upplevelser och behov, säger Karim Ottosson, lokalpolisområdeschef.

För strax ett år sedan var det mycket oroligheter kring Stortorget sent på kvällarna och det rapporterades om att stökiga ungdomsgäng härjade. Då ledde en kraftsamling till att både Ängelholms kommun och polisen utförde ett flertal insatser för att minska otryggheten.

–  Vi har en ny ungdomsgård i centrum, nattvandrare, vi har infört trygghetsvandringar och polisen har satt upp en kamera i parkeringshuset där många kände sig otrygga. Genom sådana goda exempel blir vi mer trygga i vår egen stad, säger Jan Klauser, säkerhetschef.

Hur väl stämmer Ängelholmarnas upplevda trygghet överens med antalet anmälda brott?

– Det stämmer ganska väl överens. Vi bor i en trygg kommun, men självklart kan vi alltid bli bättre och det är det vi strävar mot, säger Karim Ottosson.

Robin Holmberg (M) och Stig Andersson (EP) var med när Karim Ottosson redovisade för årets mätning.

– Resultatet indikerar på att Ängelholmarna känner sig trygga och det är glädjande. Samtidigt betyder det inte att vi kan slå oss till ro, säger Robin Holmberg.

– Det är väldigt bra siffror. Jag tror att vårt samarbete, samt regelbundna träffar med polisen där vi får dela erfarenheter har lett till något väldigt positivt, säger Stig Andersson.  

Sidan uppdaterad den 30 november 2017.

Allmän information

Aktuella arbeten

Visste du att Jill Johnson hade den största publiken under jubileumsåret? (över 5000 st)