Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Ängelholm satsar på elbilar

28 mars 2018

Ängelholms kommun ska bli fossilbränslefritt till 2021. Ett steg på vägen är att successivt byta ut bilarna till mer miljövänliga alternativ. I ett första skede är nu laddstolpar på plats vid två av kommunens hemtjänstområden.  

Totalt har 10 laddstolpar satts upp vid två av kommunens hemtjänstområden, Vejby strand och i centrala Ängelholm. Nu levereras de första elbilarna som kan tas i bruk redan idag. Planen är att successivt öka andelen elbilar i takt med att befintliga leasingavtal går ut och laddstolpar byggs.

– De nya laddplatserna är en viktig pusselbit i hemtjänstens utveckling. Först ut är ett centralt område och ett ytterområde, för att inhämta kunskap inför framtida satsningar, säger Helena Gottfriedson verksamhetschef.  

Genom att gå över till miljövänliga bilar är kommunen med och minskar koldioxidutsläppen från trafiken och blir en del av en mer hållbar framtid för alla. Ytterligare miljöfördelar med elektricitet är bland annat att bränslet inte behöver transporteras på samma sätt som bensin eller andra bränsletyper. Ökad elbilsanvändning innebär därför inte bara att den egna klimat- och miljöbelastningen sjunker, utan också att de tunga transporter som förser bensinmackarna med bränsle minskar. Dessutom bidrar satsningen på elbilar till att minska buller i framförallt stadsmiljö!

Ängelholms kommun har ansökt och fått statligt stöd för att uppföra laddstolpar för elbilar via Klimatklivet, Klimatklivet. Klimatklivet syftar till att minska utsläppen som påverkar klimatet.

Sidan uppdaterad den 28 mars 2018.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att en översiktsplan ska ge riktlinjer och vägledning för planering och byggande?