Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Ängelholm - 15:e bästa skolkommun

05 oktober 2017

Lärarförbundets ranking Bästa skolkommun sätter fokus på kommunernas viktiga roll som huvudmän för skolan. Ängelholm har i år klättrat tio platser, från rank 25 till rank 15 av Sveriges 290 kommuner.

Jag tycker vi har en fantastisk lärarkår och skolledning som ger våra elever möjligheter till bra resultat i skolan. Nu gäller det att fortsätta arbeta för att bli ännu bättre, säger Britt-Marie Hansson (S), ordförande i Välfärdsnämnden.

Ängelholm går starkt framåt i en rad områden. Exempelvis i kategorin Pedagogiskt utbildade lärare går kommunen från rank 47 (2016) till rank 22. Friska lärare går från tidigare placering 100 till plats 39. I kategorin Andelen godkända elever i årskurs 9 klättrar kommunen från plats 68 till 34.

– Våra största framgångsfaktorer är personal med starkt fokus på barns och elevers lärande samt skolledare som har förmågan att nyttja resurserna maximalt, säger Gunilla Ivarsson, verksamhetschef För- och grundskola.

– Jag är stolt över vår skola och de förbättringar vi lyckats med. Vi ska fortsätta ge våra elever rätt förutsättningar för att lyckas. En bra skola är en viktig parameter för inflyttning till kommunen, säger Christer Kratz, chef Lärande och familj.

Rankingen baseras på 13 olika kriterier som exempelvis måluppfyllelse och lärarbehörighet. I respektive kriterium rankas kommunerna från 1 till 290 där placering 1 utgör bästa värde. Den kommun som uppnår lägst sammanlagd poängsumma hamnar i topp.

Två kriterier, andel pedagogiskt utbildade lärare respektive lärartäthet, ges dubbel vikt i sammanräkningen då tillgången till kompetenta lärare är den enskilt viktigaste faktorn för skolframgång.

Läs mer om Bästa skolkommun 2017 på Lärarförbundets hemsida

topp50_ANGELHOLM

Foto: Lärarförbundet

 

Sidan uppdaterad den 5 oktober 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:

Måndag-torsdag: 07.30-17.00

Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att Stadshuset i Ängelholm finns som 3D-modell i Google Earth?