Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?



Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Egenkontroll

Alla som har en verksamhet där livsmedel hanteras måste enligt livsmedelslagen ha ett egenkontrollprogram som man själv ansvarar för att genomföra.

Egenkontrollprogram innebär att du ska planera och kontrollera din verksamhet så att alla livsmedel blir säkra att äta och har rätt märkning och sammansättning. Det måste upprättas rutiner som beskriver hur man arbetar i verksamheten och vilka kontroller som görs.

För att kunna göra ett egenkontrollprogram behöver man först hitta riskerna i verksamheten. Ta reda på i vilka moment som det finns risk för att livsmedlen blir farliga att äta, eller får felaktig märkning och sammansättning. När riskerna hittats behöver man ta fram rutiner som tar bort eller minimerar riskerna.

Följande punkter ska finnas med i ett egenkontrollprogram

  • Utbildning
  • Personlig hygien
  • Vatten
  • Skadedjur
  • Rengöring
  • Underhåll
  • Temperatur
  • Mottagning av varor
  • Avfall
  • Förpackningsmaterial
  • Separering
  • Märkning
  • Spårbarhet
  • Reklamationer
  • Korrigerande åtgärder
  • Intern revision

Kontakta oss om du har frågor om egenkontrollen. Se även exempel på egenkontroll och branschriktlinjer under relaterad information här till höger.


 

Sidan uppdaterad den 6 september 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att sångerskan Jill Johnson är från Ängelholm?