Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Dricksvatten

Livsmedelsverksamheter som försörjs av egen dricksvattenanläggning/brunn, omfattas av Livsmedelsverkets föreskrifter om dricksvatten SLVFS 2001:30. Föreskrifterna gäller dessutom för offentliga verksamheter som t.ex. camping,  bed & breakfast, restaurang och skola.

I verksamheten ska det finnas ett provtagningsprogram som ska godkännas av myndighetsnämnden. Provtagningsprogrammet ska beskriva vilka prover som ska tas och hur ofta provtagning ska ske. Antalet prover som ska tas regleras i Livsmedelsverkets föreskrifter, se länk till höger.

Provtagning och analyser av vattnet får du som verksamhetsutövare själv sköta och bekosta. Det finns två laboratorier i Sverige som är godkända att analysera vattenprover Alcontrol och Eurofins. På deras hemsidor finns information om priser och hur du ska gå tillväga. Båda laboratorierna har särskilda portaler för provtagning och information för dig som har egen brunn. Det är viktigt att veta att den bedömning som man hänvisar till här är den som gäller för privata brunnar som regleras av en annan lagstiftning. När du kontaktar laboratoriet och skickar in dina vattenprover är det därför viktigt att du talar om att bedömningen av analysen ska göras enligt SLVFS 2001:30. Se vidare information på länkarna till höger.

Sidan uppdaterad den 6 september 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att fönster har U-värde? Din energi- och klimatrådgivare kan ge dig gratis rådgivning om energiskloka fönster.