Tillgänglighet
Målsättningen i tillgänglighetsarbetet är att alla människor, oavsett vilka och hur stora funktionsnedsättningar människor har, så långt möjligt ska kunna vara delaktiga i samhället och ha tillgång till information.
Tillgänglighet är en förutsättning för demokratin. Ökad tillgänglighet leder till bättre förutsättningar för människor med funktionsnedsättningar att studera, arbeta och klara det dagliga livet. Detta vinner såväl individen som samhället på. Hjälpmedel, hemvård och personlig assistans ska kunna vara komplementinsatser.
Vad gör Ängelholms kommun?
Tillgänglighet handlar om den fysiska miljön, information och kommunikation, men även om att få in tillgänglighetstänket i arbetsmiljöarbetet, personalutbildning och rekrytering för arbetsgivare och vid upphandling/inköp av tillgängliga varor och tjänster.
Kommunen arbetar kontinuerligt med tillgänglighetsfrågor inom samtliga verksamhetsområden. Det betyder bland annat att vi har arbetar med tillgänglighet i utbuden på våra bibliotek, i stadsmiljön och i vår information till medborgarna. Kommunens mångfaldsplan betonar särskilt vikten av att arbeta med tillgänglighetsperspektivet när man planerar verksamheter, på möten och sammanträden och i kommunikation/information.
Sidan uppdaterad den 28 juni 2017.