VA-sanering i Munka Ljungby

Tillbaka till projektsidan

VA-ledningarna är gamla och dåliga och har därför bytts ut. I samband med detta återställdes villagatorna helt med ny överbyggnad och beläggning. Så kallade Rain gardens anläggs för att ta hand om kraftiga regn. Detta är en fortsättning på VA-sanering på Västergatan m.fl.

Gamla vattenledningar byts ut

Projektet startar vecka 35 och planeras vara färdigt hösten 2016.

Ledningsnätet i området är byggt på mitten av 60-talet, och ledningarna för vatten, dagvatten och spillvatten är i dåligt skick och måste läggas om.

De gator som kommer att schaktas (grävas) upp är Södra Stettingatan, Norra Stettingatan, Södra Hornsgatan, Norra Hornsgatan samt del av Södra Järnvägsgatan, Trädgårdsgatan och gång- och cykelvägarna intill. Se blå markering på kartbilden.

Fastighetsägare i berörda gator rekommenderas inför arbetets start att själva
klippa eller ta bort buskar och dylikt som går ut över tomtgränser.

Visa större bild

Arbetets planering

Arbetena börjar med att vattenledningar skall förläggas i Södra Järnvägsgatan. Sedan fortsätter arbetet norrut genom Södra Hornsgatan och Södra Stettingatan samt gång- och cykelvägarna som binder samman området. Vidare fortsätter vi upp genom Norra Hornsgatan och Norra Stettingatan och slutligen genom Trädgårdsgatan.

Under projektets gång kan vissa fastighetsägare inte komma in till sina fastigheter med bil under vissa perioder. För mer exakt information om var du som fastighetsägare kan ställa ditt/dina fordon, prata med personal på plats. Du kan även kontakta kommunens Kundtjänst.

Under jul- och nyår kommer pågående VA-arbete i Trädgårdsgatan och Norra Stettingatan fyllas igen och gatorna kommer att vara framkomliga mellan den 23 december 2015 till den 11 januari 2016.

Sidan uppdaterad den 2 juni 2016.

Kommunens projektledare
Andreas Morgin

Projektnummer

Entreprenör
Kommunens intraprenad

Måndag - torsdag 07.30-17.00
Fredag 07.30-16.00

Visste du att Ängelholm redan på 1880-talet började bli känt som brunns- och badort?