Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Vattnets hus

Visa större bild

Skiss på Ängelholms nya badhus

Foto: Kunskapsporten

 

Denna sida handlar om byggnadsprojektet kring badhuset i Ängelholm, Vattnetshus. För information om Vattnetshus besök badhusets webbplats på http://vattenhusetengelholm.se

 

Vattnets hus invigdes den 7 februari 2017, och blir ett fullvärdigt bad för tävlingar, lek, rekreation och träning. Det kommer att inrymma bland annat en tävlingsbassäng med 10 banor, två rutschkanor i äventyrsdelen, en mycket välutrustad Spa-avdelning, två varma träningsbassänger, Bistro, samt Gym med tre gruppträningssalar. Dessutom kommer Vattnets hus att ha en unik, lärande inriktning med fokus på vatten och vattenmiljö.

Vattnets hus ägs och drivs av KunskapsPorten AB. Ängelholms kommun har ett avtal med KunskapsPorten. Avtalet reglerar bland annat tider för föreningar, allmänheten och skolor. Simundervisning för årskurs 2-elever regleras också i avtalet.

Bokning av tider för föreningar och skolor ska göras direkt till Vattnets hus.

Om badhuset

Ängelholms nya badhus har bland annat en stor bassäng med jämnt djup, trampoliner upp till fem meters höjd, två vattenrutschbanor, spa och gym-avdelningar med utsikt över ån, två mindre bassänger, hissar och liftar för funktionsnedsatta till alla bassänger, takterrass med soldäck och utomhusbad. Badhuset kommer också att vara miljöcertifierat.

 

Badhusfrågan i korthet:

 • Ängelholms kommunfullmäktige beslutade 2006 att det nya badhuset ska vara centralt placerat. Området i närheten av Lindab arena diskuterades redan då men fördelarna med ett badhus i centrum vägde tyngre. Bland fördelarna finns närheten till bra kommunikationer via resecentrum vid järnvägsstationen och att stadens centrum och hälsostadsområdet knyts ihop. Att hälsostadsområdet och centrum knyts ihop med en ny gång- och cykelbro förutspås gynna utvecklingen av särskilt den delen av centrum som ligger närmast Hälsostaden. 
 • 2010 beslutade Ängelholms kommunfullmäktige att placera det nya badhuset på Hälsostadsområdet.
 • Den 21 oktober 2011 undertecknades avtalet inför badhusbygget som då beräknades vara klart för invigning under första kvartalet 2014. Avtalet tecknades mellan Kunskapsporten och Ängelholms kommun.
 • Den 24 oktober 2011 antog kommunfullmäktige en detaljplan för badhusområdet. Detaljplanen överklagades till Länsrätten som upphävde detaljplanen.
 • Den 28 maj 2012 beslutade Ängelholms kommunfullmäktige om en ny detaljplan för området där badhuset ska ligga. Beslutet överklagades till Länsrätten. Länsstyrelsen beslutade den 1 augusti 2012 att avslå överklagandena och det beslutet överklagades i september 2012 till Mark- och miljödomstolen i Växjö.
 • I november 2012 upphävde Mark- och miljödomstolen kommunfullmäktiges beslut om detaljplanen för det nya badhuset.
 • April 2013: Stadsarkitektkontoret vid Ängelholms kommun beviljade bygglov för kommunens nya badhus på Hälsostadsområdet enligt den gamla detaljplanen. Ängelholms kommun äger sedan maj 2010 marken där badhuset ska ligga. Marken har styckats av och badhusfastigheten Lasarettet 3 har registrerats. Det är för den fastigheten bygglovet har beviljats. Det är Ängelholms kommun som ansökt om bygglovet. Bygglovet avser nybyggnad av badhus på 8 800 kvadratmeter. Fyra överklaganden av bygglovet har gjorts.
 • Sommaren 2013: Länsstyrelsen avslår överklagandena av bygglovet. Beslutet överklagas till Mark- och miljödomstolen. Ett överklagande avvisas.
 • Januari 2014: Mark- och miljödomstolen ber Ängelholms kommun att yttra sig över överklagandena.
 • Februari 2014: Ängelholms kommun har lämnat in yttrande till Mark- och miljödomstolen.
 • Den 29 april mottog Ängelholms kommun dom från Mark- och miljödomstolen där man avslog samtliga överklaganden om bygglovet för nya badhuset.  Sakägarna överklagade därefter domen till Mark- och miljööverdomstolen som därefter skulle ta ställning till om de ska bevilja prövningstillstånd.
 • Den 16 juli 2014 kom beskedet från Mark- och miljööverdomstolen att inte meddela prövningstillstånd för de överklaganden som inkommit kring bygglovet för nya badhuset. Mark- och miljööverdomstolen fastställde därmed Mark- och miljödomstolens beslut om att avslå samtliga överklaganden. Mark- och miljööverdomstolens beslut går inte att överklaga.
 • Den 28 augusti 2014 togs första spadtaget för det nya badhuset. Planerad invigning är oktober 2016.
 • Badhuset invigdes i februari 2017

 

Sidan granskad den 28 juni 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Kundforum

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:
Måndag-torsdag: 07.30-17.00
Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visste du att du kan ladda din elbil vid Stadshuset?