Kvarglömda träd vid ån - ingen slump

15 december 2011

Som ett led i Rönneå-projektet har å-farleden och dess strandmiljö säkrats. Det har inneburit att döda eller döende träd som ligger i ån, som riskerat att falla i eller som inneburit en fara i strandmiljön har tagits bort.

Under hösten 2011 har två sträckor vid Kungsgården och Gåsahalsen åtgärdats. Att dött eller halvdött material lämnats kvar görs för att säkra livsmiljö för viktiga vednedbrytande organismer. Det kan röra sig om svampar, bakterier och insekter. Men i de fall högstubbar lämnas säkras även betingelserna för våra fåglar.

Det kan se ofärdigt ut med kvarlämnat material, men är alltså ett sätt att naturanpassa skötselåtgärden.

Sidan uppdaterad den 15 december 2011.

Visste du att man behöver bygglov för att bygga mur och plank?