Kulturen som samhällbyggare

Uppdrag

Ängelholms kommunfullmäktige har den 12 december 2016 givit i uppdrag åt beredningen för kultur, idrott och fritid att ta fram en långsiktig målbild för infrastruktur för framtidens transportslag.

Bakgrund

Kulturen är en viktig faktor för samhällets utveckling. Det efterfrågas allt mer upplevelser och att uppleva saker tillsammans. Meningsfull fritid berikar och bidrar till personlig utveckling och nya vänskaper. Framförallt för unga är fritidsaktiviteter viktiga, både inom idrotten och inom kulturen. Det handlar om att skapa sammanhang där unga får förebilder och gemenskap. Tillgänglighet i form av webbaserad kultur och hög kvalitet i kulturupplevelsen blir allt mer betydelsefull. Hur kan Ängelholm arbeta med att utveckla kulturen som en samhällsbyggare, skapa en ökad livskvalitet samt skapa fler gräns- mångfalds- och generationsöverskridande mötesplatser för kommunens medborgare?

Tidsplan

Uppdraget ska slutrapporteras till kommunfullmäktige senast i början av 2018.

Kontakta beredningen

Genom formuläret nedan kan du komma i kontakt med beredningen. Din synpunkt registreras och följs upp. Detta innebär att alla som begär det kan få ta del av synpunkten, förutsatt att den inte innehåller sekretesskyddat material.  Även personuppgifter registreras och blir, liksom synpunkten, en allmän handling. Du kan välja att inte uppge namn och kontaktuppgifter, men då kan beredningen inte återkomma till dig.

Kontakta beredningen

Sidan uppdaterad den 5 april 2017.

Visste du att Ängelholm är en sommarstad med 6 km lång sandstrand?