Vision för hur kommunen ska kunna erbjuda boende med livskvalité för grupper med behov av omsorg

Beredningsprocessen
 Uppdrag

Kommunfullmäktige har gett  beredning för omsorg att utarbeta i uppdrag att utarbeta en vision för hur kommunen ska kunna erbjuda boende med livskvalité för grupper med behov av omsorg.

Bakgrund

Livskvalité omfattar (enligt WHO:s definition) individens uppfattning om sin situation i tillvaron utifrån den kultur och det värdesammanhang som hon befinner sig i och i relation till personliga mål, förväntningar, normer och intressen. Livskvalité påverkas av individens fysiska hälsa och psykologiska tillstånd, grad av oberoende, sociala förhållanden och relationer till betydelsefulla händelser i livsmiljön.

Ängelholms kommuns värdegrund ska vara grunden till den service som kommunen erbjuder; livskvalité i vård, omsorg och boende. Att det finns en beredskap och ett framtidstänk för planeringen av bostäder för grupper med behov av omsorg är avgörande för att kunna erbjuda boende efter behov - i framtiden.

Framgångsfaktorer för att möta upp framtida behov i Ängelholms kommun;

• Utveckla nya former av boenden för grupper med behov av omsorg utifrån framtidens behov.
  • Boende efter intresse - ex konst, musik, sport
  • Utveckla flexibla boendeformer.
  • Sträva efter att det ska skapas särskilda boendeformer i kommunens större tätorter.

Det kan även finnas behov av att använda olika sorters boenden vid olika tillfällen. T.ex. vill de äldre bo där anhöriga bor. I framtiden bör det därför finnas särskilda boenden i alla större tätorter i kommunen: Hjärnarp, Magnarp/Vejbystrand, Munka Ljungby, Strövelstorp och Ängelholm.

Uppdraget är kopplat till tidigare beredningsuppdrag.

Tidsplan

Uppdraget ska slutrapporteras till kommunfullmäktige senast i juni 2017.

Kontakta beredningen

Genom formuläret nedan kan du komma i kontakt med beredningen. Din synpunkt registreras och följs upp. Detta innebär att alla som begär det kan få ta del av synpunkten, förutsatt att den inte innehåller sekretesskyddat material.  Även personuppgifter registreras och blir, liksom synpunkten, en allmän handling. Du kan välja att inte uppge namn och kontaktuppgifter, men då kan beredningen inte återkomma till dig.

Kontakta beredningen

Sidan uppdaterad den 12 januari 2016.

Måndag - torsdag 07.30-17.00
Fredag 07.30-16.00

Visste du att Ängelholm har en egen flygplats?