Ängelholms kommunvapen Ängelholms kommunvapen

Verktygsmeny

Hjälp

Sök på webbplatsen

Chatta med oss

Hej, vill du ha hjälp?Chatten öppnas i nytt fönster i din webbläsare

Texten i chatten sparas och blir en allmän handling som vem som helst kan begära att få läsa.

Regler och villkor för chatten

Inomhusmiljö

Vår hemmamiljö är viktig och om du inte mår bra eller misstänker att allt inte står rätt till i eller i närheten av ditt hem, så kan du få hjälp av kommunen att gå vidare med problemet.

Om du som hyresgäst har problem med t ex fukt, låg temperatur, störande lukt, dålig ventilation, radon ska du i första hand kontakta fastighetsägaren. Läs gärna våra informationsblad till höger.

Om fastighetsägaren inte vidtar åtgärder och problemet kvarstår kan du få hjälp av miljökontoret. Om det finns risk för ohälsa kan myndighetsnämnden förelägga en fastighetsägare att vidta åtgärder.

För att underlätta ärendehanteringen ser vi helst att klagomål lämnas in på blanketten för klagomål om olägenhet, se länk till höger. 

Fastighetsägares egenkontroll

Vi vistas större delen av våra liv inomhus. Därför är det viktigt att inomhusmiljön inte påverkar oss negativt. 18 procent av befolkningen uppger att de har problem med hälsan som de kopplar till miljön inomhus.

Fastighetsägare ska sköta sina fastigheter så att de boende inte får besvär av brister i byggnaden. Det görs genom egenkontrollen som innebär att man systematiskt planerar och kontrollerar verksamheten i förebyggande syfte. Egenkontrollen kan innefatta kontroller av varmvattensystem, inomhustemperatur, radon, ventilation, buller, skadedjur mm.

Under 2009 drev Socialstyrelsen ett nationellt tillsynsprojekt med syfte att förbättra fastighetsägarnas egenkontroll och höja kunskapen om inomhusmiljöfrågor hos landets miljökontor. Läs mer om projektet och fastighetsägares egenkontroll på Socialstyrelsens hemsida, se länkar till höger.

Sidan granskad den 13 mars 2017.

Allmän information

Om Ängelholm

Adress:
Östra vägen 2
262 80 Ängelholm

Telefon: 0431-870 00
E-post: This is an email address

Kundtjänst-öppettider:

Ordinarie öppettider:

Måndag-torsdag: 07.30-17.00

Fredag: 07:30-16:00

Kommunens kundtjänst

Jourtelefon och andra kontakter

Felanmälan

Lämna din synpunkt

Om webbplatsen

Ängelholms kommun på sociala medier

Facebook

Twitter

Instagram

Youtube

Visst du att Sanne Salomonsens trailer höll på att kasa ner i Rönneå inför spelning 2016?